GroenLinks Oostzaan

Aanvraag ontheffing Kerkstraat en De Haal van start

Iedereen die aan de voorwaarden voldoet kan sinds maandag 7 januari een ontheffing aanvragen om tijdens de spits met de auto via de Kerkstraat en De Haal Oostzaan in en uit te rijden. Op de Kerkstraat en De Haal geldt vanaf 4 maart 2019 een inrijverbod. Hiermee wil de gemeente het sluipverkeer verminderen en de verkeersveiligheid en leefbaarheid verbeteren.

Het bestaande inrijverbod op de Kerkstraat wordt uitgebreid met de avondspits. Ook op De Haal komt een inrijverbod in de avondspits in de richting Purmerend. Het inrijverbod geldt van maandag t/m vrijdag in de ochtendspits op de Kerkstraat van 7.00 - 9.00 uur en in de avondspits op de Kerkstraat en De Haal van 16.00 - 19.00 uur.Voorwaarden
De ontheffing kan aangevraagd worden door inwoners van Oostzaan, in Oostzaan gevestigde bedrijven en instellingen, mensen die in Oostzaan werken of mantelzorg verlenen aan een inwoner uit Oostzaan, mensen (of ouders van kinderen) die lid zijn van een Oostzaanse vereniging, ouders van kinderen die in Oostzaan naar een dagopvang of basisschool gaan en vervoersbedrijven. De volledige voorwaarden staan vermeld op de website van de gemeente. De ontheffing wordt afgegeven op het kenteken van een voertuig. Motorrijders hebben geen ontheffing nodig.

Geldigheid
De ontheffing is vijf jaar geldig voor inwoners, bedrijven en instellingen uit Oostzaan en kost € 12,50. Aanvragers van buiten Oostzaan ontvangen voor deze prijs een ontheffing voor één jaar.

Meer info:
KLIK HIERTERUG